Γενικά θέματα

Η πρωτοβουλία της κυβέρνησης σχετικά με τα Τηλεοπτικά Κανάλια. Θα ήθελα και την άποψή σας.

Όπως είναι γνωστό σε όλους, η τηλεοπτική αγορά της χώρας μας εδώ και 25 χρόνια κυριαρχείται από αδιαφάνεια και από έλλειψη κανόνων.

Οι τηλεοπτικοί σταθμοί λειτουργούν χωρίς άδεια, καταχράζοντας δημόσια περιουσία και οι ιδιοκτήτες τους είναι λίγοι επιχειρηματικοί όμιλοι αποτελούμενοι από εργολάβους δημοσίων έργων και κρατικοδίαιτους επιχειρηματίες οι οποίοι χρησιμοποιούν τα μέσα αυτά προκειμένου να διαμορφώσουν γνώμες και να προωθήσουν πολιτικούς και πολιτικές που εξυπηρετούν πρωτίστως τα συμφέροντά τους που στις περισσότερες αν όχι όλες των περιπτώσεων, αντιτίθενται στα συμφέροντα των πολλών.

Είναι παραπάνω από εμφανής η απόπειρα του συστήματος αυτού να διαμορφώσει τις πολιτικές εξελίξεις, ιδίως μετά την εκλογή της νέας κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.
Με "Γκεμπελικές" μεθόδους, με στημένα ρεπορτάζ, με δήθεν σκάνδαλα, με "δημοσκοπήσεις" που αγγίζουν το όριο του γελοίου, με φίμωση πολιτικών, προσπάθησαν και προσπαθούν να διατηρήσουν το status quo προκειμένου οι ιδιοκτήτες τους να ξεφύγουν για ακόμη μια φορά από τον νόμο και τις υποχρεώσεις τους.

Δεν είναι η πρώτη φορά που Ελληνική Κυβέρνηση προσπαθεί να βάλει τάξη σε αυτό το αρρωστημένο τοπίο.
Μία πρώτη προσπάθεια έγινε και από την κυβέρνηση του Κώστα Καραμανλή.
Ποιός δεν θυμάται τους "νταβατζήδες" και τον "βασικό μέτοχο". 
Η προσπάθειά του όμως δεν τελεσφόρησε μιας και τα πλοκάμια της εγχώριας διαπλοκής είχαν ήδη απλωθεί και εισχωρήσει βαθιά μέσα στα δύο τότε μεγάλα κόμματα, την ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ.

Γιατί ο Κώστας Καραμανλής απέτυχε να βάλει τάξη στο τηλεοπτικό τοπίο;

Εκφράστε την άποψή σας επιλέγοντας έως και τρεις απαντήσεις.

Η σημερινή Ελληνική Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ είναι αποφασισμένη να βάλει ένα τέλος στην διαπλοκή και να θεσπίσει κανόνες ώστε να κοπεί ο ομφάλιος λώρος της ντόπιας ολιγαρχίας με την κατευθυνόμενη ενημέρωση. Έχει ήδη ψηφίσει έναν νόμο που βάζει αυστηρούς κανόνες λειτουργίας και είναι αποφασισμένη να τον εφαρμόσει.

Συμφωνείτε με την νομοθετική πρωτοβουλία της Κυβέρνησης;

Εκφράστε την άποψή σας επιλέγοντας μία απάντηση.

Εδώ και δεκαετίες, τα ιδιωτικά τηλεοπτικά κανάλια έχουν πάψει να λειτουργούν ως υγιείς επιχειρήσεις με επαρκή έσοδα που θα μπορούσαν να τους εξασφαλίσουν την αυτοδυναμία και την αντικειμενικότητά τους, αλλά λειτουργούν χάρη στα θαλασσοδάνεια δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ που είχαν εξασφαλίσει οι ιδιοκτήτες τους από τους πολιτικούς τους οποίους στήριζαν, προκειμένου να συνεχίζεται επ΄αόριστον αυτός ο φαύλος κύκλος της διαπλοκής "σε στηρίζω να κυβερνάς - με στηρίζεις να πλουτίζω από τους φόρους των πολιτών".

Η πίτα των διαφημιστικών εσόδων είναι περιορισμένη, γύρω στα 200 εκ. ευρώ ετησίως και για τον λόγο αυτό η κυβέρνηση η οποία έχει θεσπίσει ήδη πολύ αυστηρούς κανόνες για την δημιουργία και λειτουργία τηλεοπτικών σταθμών, σκέφτεται να δώσει μικρό αριθμό αδειών, γύρω στις 4 για κανάλια εθνικής εμβέλειας, ώστε αυτά να μπορούν να είναι οικονομικά αυτοδύναμα, πράγμα που αφενός θα εξασφαλίσει την αντικειμενικότητά τους και αφετέρου θα εισπράξει το κράτος μας αρκετά εκατομμύρια ευρώ από τον επικείμενο διαγωνισμό, τα οποία θα δοθούν για κοινωνικούς και αναπτυξιακούς σκοπούς.

Πόσος πρέπει να είναι ο αριθμός των καναλιών εθνικής εμβέλειας;

Εκφράστε την άποψή σας επιλέγοντας μία απάντηση.

Η Νέα Δημοκρατία ενώ είχε συμφωνήσει να εγκρίνει την σύνθεση του Εθνικού Ραδιοτηλεοπτικού Συμβουλίου προκειμένου αυτό να προχωρήσει στους διαγωνισμούς για τις τηλεοπτικές άδειες, μετά την εκλογή του κ. Μητσοτάκη στην ηγεσία της, έκανε στροφή 180 μοιρών και είναι αποφασισμένη να μπλοκάρει την διαδικασία. Πρόσφατο παράδειγμα αποτελούν οι φωνασκίες στην Βουλή του νέου της Αντιπροέδρου, του κ. Άδωνι Γεωργιάδη ότι δεν θα αλλάξει τίποτα!

Γιατί ο κ. Μητσοτάκης προσπαθεί να μπλοκάρει τον διαγωνισμό;

Εκφράστε την άποψή σας επιλέγοντας μία απάντηση.

Οι απόψεις σας καταγράφονται ανώνυμα και σας δίδεται το δικαίωμα να κάνετε τις επιλογές σας μόνο μία φορά.

Σας ευχαριστώ πολύ για την συμμετοχή.

Γεώργιος Καΐσας

Log in

Γεώργιος, Καϊσας, Γιώργος, Καισας, Βουλευτής, Έβρου, Έβρος, Σύριζα, ΣΥΡΙΖΑ, ΓΙΩΡΓΟΣ, ΓΕΩΡΓΙΟΣ, ΚΑΙΣΑΣ, ΚΑΪΣΑΣ, ΕΒΡΟΣ, ΕΒΡΟΥ, ΕΛΛΑΔΑ, ΘΡΑΚΗ, George, Kaisas, MP, syriza, Καΐσας", Ο επίσημος διαδικτυακός τόπος του Βουλευτή Έβρου (Σύριζα) κ. Γεωργίου Καΐσα. / The official website of the MP Georgios Kaisas, Syriza Party, Greece.