Ομιλίες

Και με τον ..αγροφύλακα και με τον ..αστυφύλακα!

"Ο κ. Δημοσχάκης ας μας απαντήσει με ποιους είναι, με αυτούς που συνένωσαν τα νοσοκομεία ή με αυτούς που τα έκαναν αυτοτελή; Με τον αγροφύλακα ή τον αστυφύλακα; Δεν μπορεί να είναι και με τους δύο.
Η διασύνδεση των Νοσοκομείων είχε στόχο την υποβάθμιση και το κλείσιμο ορισμένων από αυτά προς όφελος των ιδιωτών.
Το ΚΕΕΛΠΝΟ αντιπροσωπεύει το παλιό πολιτικό σύστημα, τους πελατειακούς διορισμούς, το βόλεμα ημετέρων, την διασπάθιση του χρήματος χωρίς κανέναν έλεγχο και για αυτό η κατάργησή του ενόχλησε αρκετούς από την αντιπολίτευση. Επίσης για πρώτη φορά ο καρκίνος και η αντιμετώπισή του γίνεται υπόθεση του κράτους.
Οι κινητές μονάδες υγείας είναι μια πολύ σοβαρή υπόθεση τόσο για τις δυσπρόσιτες περιοχές όσο και για την δημιουργία κουλτούρας πρόληψης στο τοπικό πληθυσμό.»

Γεώργιος Καΐσας

Περισσότερα...

Εισήγηση στην Ολομέλεια του νέου νομοσχεδίου για την Υγεία

"Το 2018 τα Νοσοκομεία έχουν 200 εκ. ευρώ πλεόνασμα, αυτό δείχνει τον τρόπο που διαχειριζόμαστε τα οικονομικά της Υγείας. Το ΕΣΥ κατά τα χρόνια της κρίσης έχασε 22.500 εργαζόμενους ενώ επί των ημερών μας με διάφορες σχέσεις εργασίας έχουμε καλύψει τις 18.500. Τα επόμενα χρόνια θα έχουμε 10.000 νέες θέσεις εργασίας, αποκαθιστώντας πλήρως το Σύστημα Υγείας και σήμερα με το νέο νομοσχέδιο το ενισχύουμε και το εκσυγχρονίζουμε ακόμη περισσότερο."
Γεώργιος Καΐσας

Περισσότερα...

Ομιλία στην ολομέλεια για την μείωση των ασφαλιστικών εισφορών

"Αυτοί που δεν κατάφεραν για δεκαετίες να φτιάξουν βιώσιμο ασφαλιστικό, αλλάζοντας τους νόμους σαν τα πουκάμισα, πέρασαν από το αφήγημα "όλοι ίδιοι είμαστε" στο αφήγημα "για όλα φταίει ο ΣΥΡΙΖΑ"!. Ονειρεύονται εξουσίες για να καταργήσουν το ασφαλιστικό και να φέρουν στην θέση του τί; Τους νόμους τους που μας χρεοκόπησαν; Την μείωση των συντάξεων 40%; Την εγκτάλειψη 2.500.000 συμπολιτών μας; Ο λαός τους πήρε μυρουδιά. Δεν πείθουν κανέναν. Τα παραμύθια τους τελείωσαν. Σήμερα ψηφίζουμε την μείωση των ασφαλιστικών εισφορών για 250.000 συμπολιτών μας από 20% στο 13,3 % και αυτό γιατί τα καταφέραμε. Φτιάξαμε ένα βιώσιμο ασφαλιστικό σύστημα για 70 χρόνια που όχι μόνο αφήνει πλεονάσματα αλλά και εξασφαλίζει με την Εθνική Σύνταξη όλους τους πολίτες."
Γ. Καϊσας

Περισσότερα...

Για την μείωση των ασφαλιστικών εισφορών

"Καταφέραμε και συμμαζέψαμε το ασφαλιστικό σύστημα της χώρας με τον ΕΦΚΑ και το κάναμε πλεονασματικό και βιώσιμο για τα επόμενα 70 χρόνια! Παρόλα αυτά, η ΝΔ και το ΚΙΝΑΛ, αν ποτέ ξανάρθουν στην εξουσία, υπόσχονται να το καταργήσουν. Ποιά εμπιστοσύνη μπορεί να έχει ο Ελληνικός λαός σε αυτούς που έπαιξαν τα λεφτά των ασφαλισμένων στα Χρηματιστήρια και ότι δεν χάθηκε το εξαφάνισαν με το PSI;"
Γ. Καϊσας

Περισσότερα...

Παρέμβαση για την πρόσβαση των μόνιμων κατοίκων στους ελληνικούς τηλεοπτικούς σταθμούς

Όσοι κάνουν κριτική στο νομοσχέδιο, ας κάνουν πρώτα αυτοκριτική που είχαν στερήσει το δικαίωμα στην ενημέρωση, την ψυχαγωγία και τον πολιτισμό από μια μεγάλη μερίδα συμπολιτών μας για πάνω από 30 χρόνια!

Περισσότερα...

Να πως ρήμαζαν για δεκαετίες τα δημόσια και τα ασφαλιστικά ταμεία και στο τέλος χρεοκόπησαν τα πάντα

"Με υπερτιμολογήσεις φαρμάκων και εξαρτημένες σχέσεις, άδειασαν τα δημόσια και ασφαλιστικά ταμεία, έφαγαν τα λεφτά του κοσμάκη που πλήρωνε μια ζωή για μια σύνταξη και τώρα μας κουνάν και το δάχτυλο..." Γ. Καΐσας

Περισσότερα...

Για την κατάσταση στην Χώρα όσο αφορά το ζήτημα των ναρκωτικών

"Αυτό που λείπει από την Χώρα είναι ο γενικός συντονισμός και ένα ολοκληρωμένο σχέδιο για την αντιμετώπιση του προβλήματος... αρκεί να αναφέρω ότι μόνο στον Έβρο υπάρχουν 20 διαφορετικές δομές για τα ναρκωτικά χωρίς κανέναν συντονισμό και συνεργασία μεταξύ τους!"

Περισσότερα...

ΚΑΪΣΑΣ: "Έξω από τα δόντια"... για το ΕΚΑΒ

Παραλάβαμε το 2015 ένα ΕΚΑΒ όπου τα πιο καινούργια ασθενοφόρα ήταν αυτά των Ολυμπιακών του 2004!
Η σημασία του ασθενοφόρου είναι τεράστια για την έκβαση της υγείας του ασθενούς για αυτό και ο νέος σχεδιασμός πρέπει να είναι εθνικός, να συμπεριλαμβάνει και να καλύπτει τους πάντες και όχι όπως γίνονταν στο παρελθόν, να ευνοούνται περιοχές με "βουλευτικές άκρες" ..

Περισσότερα...

Εξέταση πρώην στελέχους του ΚΕΕΛΠΝΟ από τον Γ. Καΐσα

Εξέταση πρώην στελέχους του ΚΕΕΛΠΝΟ για τον τρόπο που γίνονταν οι προσλήψεις, τα εμβόλια για την γρίπη των πτηνών και την Novartis, τα Περιφερειακά Εργαστήρια Δημόσιας Υγείας, από τον Βουλευτή Έβρου ΣΥΡΙΖΑ κ. Γεώργιο Καΐσα στο πλαίσιο της Εξεταστικής για τα Σκάνδαλα στην Υγεία.

Περισσότερα...

Ομιλία στην ολομέλεια για τον Προϋπολογισμό του 2018

"Συμμαζέψαμε τον χώρο της Υγείας, σταματήσαμε την άρρωστη κατάσταση με τα ατελείωτα σκάνδαλα, ΚΕΕΛΠΝΟ, Novartis, Ντυνάν κλπ και εξυγιάναμε το όλο σύστημα. Ενδεικτικά, μόνο το Νοσοκομείο Διδυμοτείχου κατάφερε να έχει αποθεματικό 6,7 εκατομμύρια ευρώ."

Περισσότερα...

Ο Καΐσας απαντά στον Δημοσχάκη

Απάντηση "επί προσωπικού" του κ. Γ. Καΐσα στον κ. Α. Δημοσχάκη για το εργοστάσιο Ζάχαρης, τους Φορείς της Δαδιάς και του Δέλτα του Έβρου καθώς και για θέματα εμπιστοσύνης του λαού του Έβρου προς το στράτευμα, μετά και την προσωπική αναφορά του δεύτερου κατά την συζήτηση στην ολομέλεια της Βουλής για τον προϋπολογισμό του 2018.

Περισσότερα...

Ομιλία στην ολομέλεια για τον χρόνο εργασίας των Ιατρών του ΕΣΥ

Με το νέο νομοσχέδιο και την εφαρμογή του 48ωρου, όχι μόνο εναρμονίζεται η Ελληνική νομοθεσία με την Ευρωπαϊκή Οδηγία αλλά επιλύονται και πάγια αιτήματα των Ιατρών και των Οδοντιάτρων που υπηρετούν το Εθνικό Σύστημα Υγείας, προς όφελος όλων και ιδίως των ασθενών.

Περισσότερα...

Για τον χρόνο εργασίας των Ιατρών του ΕΣΥ

Απέλυσαν χιλιάδες γιατρούς τα προηγούμενα χρόνια και τώρα κάνουν κριτική πως το 48ωρο είναι ανεφάρμοστο λόγο ελλείψεων! Για 18 χρόνια δεν έλυναν τα θέματα του ωραρίου των νοσοκομειακών Ιατρών και τολμούν να μας κατηγορήσουν ότι αργήσαμε!

Περισσότερα...

Για την Ανακύκλωση και την Κομποστοποίηση

Η εισήγηση του Βουλευτή κ. Γ. Καΐσα για την Ανακύκλωση και την Κομποστοποίηση και τον ρόλο του Εθνικού Οργανισμού Ανακύκλωσης (Ε.Ο.Α.Ν.) στην Ειδική Μόνιμη Επιτροπή Προστασίας Περιβάλλοντος της Βουλής, στις 28-9-2017.

Περισσότερα...

Καΐσας στην Ολομέλεια: Οι αρρώστιες δεν κάνουν διακρίσεις, καθολική κάλυψη Υγείας σε όλους

Πρώτος πήρε τον λόγο ο Βουλευτής Έβρου του ΣΥΡΙΖΑ κ. Γεώργιος Καΐσας στην ολομέλεια κατά την συζήτηση του νομοσχεδίου για τις μεταρρυθμίσεις στην Υγεία, στις 2/8/2017 όπου μίλησε για τις τεράστιες σπατάλες του παρελθόντος που χρέωσαν τον Ελληνικό λαό με περισσότερα από 85 δις αλλά και για τις τομές που εισάγει το νομοσχέδιο στην πρωτοβάθμια περίθαλψη και στην υγειονομική κάλυψη όλων των κατοίκων της χώρας.

Η ηπατίτιδα δεν κοιτάζει οικονομική και ασφαλιστική κατάσταση, φυλή, φύλο ή χρώμα..

Περισσότερα...

Ασφαλιστικό Νομοσχέδιο

Ομιλία στην συζήτηση για το Νομοσχέδιο του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης «Ενιαίο Σύστημα Κοινωνικής Ασφάλειας - Μεταρρύθμιση ασφαλιστικού-συνταξιοδοτικού συστήματος - Ρυθμίσεις φορολογίας εισοδήματος και τυχερών παιγνίων και άλλες διατάξεις»

Περισσότερα...
Συνδρομή σε αυτήν την τροφοδοσία RSS

Log in

Γεώργιος, Καϊσας, Γιώργος, Καισας, Βουλευτής, Έβρου, Έβρος, Σύριζα, ΣΥΡΙΖΑ, ΓΙΩΡΓΟΣ, ΓΕΩΡΓΙΟΣ, ΚΑΙΣΑΣ, ΚΑΪΣΑΣ, ΕΒΡΟΣ, ΕΒΡΟΥ, ΕΛΛΑΔΑ, ΘΡΑΚΗ, George, Kaisas, MP, syriza, Καΐσας", Ο επίσημος διαδικτυακός τόπος του Βουλευτή Έβρου (Σύριζα) κ. Γεωργίου Καΐσα. / The official website of the MP Georgios Kaisas, Syriza Party, Greece.