Το Όραμα

Το όραμά μου

Όραμα μου είναι μία κοινωνία δίκαιη, αλληλέγγυα και δημοκρατική!

Μια κοινωνία σοσιαλιστική με ελευθερία και δημοκρατία.

Εκεί που ο καθένας θα δίνει όσα του επιτρέπουν οι δυνατότητές του και θα παίρνει ό,τι του υπαγορεύουν οι ανάγκες του.

Παλεύω για έναν κόσμο, όπου τα βασικά αγαθά θα είναι προσβάσιμα σε όλους, όπως και τα επιτεύγματα του πνεύματος και της ανθρώπινης διάνοιας.

Ονειρεύομαι μία κοινωνία που θα στέκει στο πλευρό των αδύναμων και των εχόντων ανάγκη.

Είναι αδιανόητο να υπάρχει άνθρωπος που, επειδή δεν τον ευνόησε η φύση ή η καταγωγή του, θα νιώθει πολίτης δεύτερης κατηγορίας λόγω της οικονομικής του κατάστασης, του χρώματος στο δέρμα του, του φύλου, του σεξουαλικού του προσανατολισμού ή της σωματικής ή διανοητικής του κατάστασης.

Η κοινωνία που ονειρεύομαι θα επιτρέπει στους ανθρώπους να ξεδιπλώσουν με δημιουργικό και εποικοδομητικό τρόπο τις ιδιαιτερότητές και τα ταλέντα τους.

Οι διαφορές θα λύνονται με τη συζήτηση και η λέξη "συμβιβασμός" δε θα έχει καμία απολύτως αρνητική χροιά.

Στον κόσμο που ονειρεύομαι η ευαισθησία και η διαλλακτικότητα θα είναι αρετές που θα αναγνωρίζονται και θα καλλιεργούνται.

Η κοινωνία που ονειρεύομαι θα χρησιμοποιεί την πολιτική αποκλειστικά για να κάνει καλύτερη τη ζωή του ανθρώπου και τις σχέσεις του με τους συνανθρώπους του, με τη φύση, με το περιβάλλον του.

Στόχος θα είναι η, κατά τον Επίκουρο, εξάλειψη του πόνου και της δυστυχίας.
Στόχος θα είναι η προστασία της ζωής και η ευτυχία των ανθρώπων.

 

Γεώργιος Καΐσας
Βουλευτής Έβρου 2015-2019
με τον ΣΥΡΙΖΑ

Log in

Γεώργιος, Καϊσας, Γιώργος, Καισας, Βουλευτής, Έβρου, Έβρος, Σύριζα, ΣΥΡΙΖΑ, ΓΙΩΡΓΟΣ, ΓΕΩΡΓΙΟΣ, ΚΑΙΣΑΣ, ΚΑΪΣΑΣ, ΕΒΡΟΣ, ΕΒΡΟΥ, ΕΛΛΑΔΑ, ΘΡΑΚΗ, George, Kaisas, MP, syriza, Καΐσας", Ο επίσημος διαδικτυακός τόπος του Βουλευτή Έβρου (Σύριζα) κ. Γεωργίου Καΐσα. / The official website of the MP Georgios Kaisas, Syriza Party, Greece.