Δελτία τύπου

Αναφορά προς τον Υπουργό Υγείας για το Κέντρο Υγείας Σαμοθράκης

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αλεξανδρούπολη, 1 Ιουνίου 2017

Οι Βουλευτές Έβρου του ΣΥΡΙΖΑ προέβησαν σε Αναφορά στον Υπ. Υγείας για τα προβλήματα του Κ.Υ. Σαμοθράκης ύστερα και από σχετική επιστολή του Δημάρχου Σαμοθράκης.

Η Αναφορά των Βουλευτών

Προς το Προεδρείο της Βουλής των Ελλήνων

ΑΝΑΦΟΡΑ

Για τον κ. Υπουργό Υγείας Θέμα: «Ζητήματα λειτουργίας του Κέντρου Υγείας Σαμοθράκης»

Οι Βουλευτές του Έβρου, Γκαρά ΑναστασίαΚαΐσας Γεώργιος και Ρίζος Δημήτριος καταθέτουν ως αναφορά προς τον κ. Υπουργό Υγείας  την επιστολή του Δήμου Σαμοθράκης της 25ης Μαΐου 2017 με θέμα τα σοβαρά ζητήματα λειτουργίας του Κέντρου Υγείας Σαμοθράκης. Με την παρούσα επιστολή ο Δήμος Σαμοθράκης θέτει το αίτημα για χαρακτηρισμό του Κέντρου Υγείας του νησιού ως άγονου τύπου Α και τα ζητήματα της υποστελέχωσης του και της έλλειψης ισχυρών κινήτρων σε γιατρούς που υπηρετούν σε αυτό. Λόγω της εξαιρετικής σημασίας της εύρυθμης λειτουργίας του Κέντρου Υγείας μιας απομακρυσμένης περιοχής όπως της Σαμοθράκης και στα πλαίσια του ανασχεδιασμού του Εθνικού Συστήματος Υγείας και της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας που πραγματοποιείται από την πλευρά του Υπουργείου, οι Βουλευτές προτείνουμε να δοθούν ισχυρά κίνητρα για την στελέχωση του Κέντρου Υγείας Σαμοθράκης όπως: η προκήρυξη της θέσης του Ιατρού να είναι ως Επιμελητής Α αντί Επιμελητής Β ώστε ο γιατρός να ξεκινά από υψηλότερο μισθολογικό κλιμάκιο και παράλληλα, μετά από ένα ορισμένο χρονικό διάστημα υπηρέτησης, ο γιατρός να μπορεί να μετατίθεται σε θέση της αρεσκείας του εφόσον υπάρχουν οργανικές θέσεις.

Επισυνάπτεται η επιστολή  με τα αναφερόμενα σχετικά.
Παρακαλούμε για την απάντηση και τις ενέργειες σας.  

Οι καταθέτοντες Βουλευτές

Γκαρά Αναστασία
Καΐσας Γιώργος
Ρίζος Δημήτρης

Log in

Γεώργιος, Καϊσας, Γιώργος, Καισας, Βουλευτής, Έβρου, Έβρος, Σύριζα, ΣΥΡΙΖΑ, ΓΙΩΡΓΟΣ, ΓΕΩΡΓΙΟΣ, ΚΑΙΣΑΣ, ΚΑΪΣΑΣ, ΕΒΡΟΣ, ΕΒΡΟΥ, ΕΛΛΑΔΑ, ΘΡΑΚΗ, George, Kaisas, MP, syriza, Καΐσας", Ο επίσημος διαδικτυακός τόπος του Βουλευτή Έβρου (Σύριζα) κ. Γεωργίου Καΐσα. / The official website of the MP Georgios Kaisas, Syriza Party, Greece.