Δελτία τύπου

Ενημερωτική εκδήλωση Αγροτών σε θέματα Γεωργίας Ακριβείας

Ενημέρωση αγροτών πάνω στις εξελίξεις στην Γεωργία Ακριβείας

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
2 Αυγούστου 2016

Με πρωτοβουλία του Βουλευτή Έβρου του ΣΥΡΙΖΑ κ. Γεωργίου Καΐσα και σε συνεργασία με τον Πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας Ελληνοχωρίου Διδυμοτείχου κ. Σίμο Τσιλίκα, διοργανώθηκε εκδήλωση στο Ελληνοχώρι Διδυμοτείχου με σκοπό την ενημέρωση των αγροτών του Κάμπου Ελληνοχωρίου πάνω σε θέματα Γεωργίας Ακριβείας με χρήση της ρομποτικής μέσω μη επανδρωμένων πτητικών συστημάτων και αγροτικού εξοπλισμού εφαρμογών μεταβλητής συχνότητας (UAV, NDVI, VRT Applicators, UAV to Tractor Workflow).

Η χρήση των τεχνολογιών αυτών στην Γεωργία υπόσχεται την αύξηση της απόδοσης των καλλιεργειών μειώνοντας τόσο το περιβαλλοντικό αποτύπωμα της Γεωργίας όσο δε και τα έξοδα παραγωγής για λιπάσματα και φυτοφάρμακα έως και 65%.

Όσο αφορά δε την καταγραφή ζημειών από φυσικές καταστροφές στις αγροτικές εκμεταλλεύσεις, η εφαρμογή της τεχνολογίας αυτής θα επιτρέψει την άμεση καταγραφή και εκτίμηση των ζημειών με ακρίβεια 2 εκατοστών εδάφους, λίγες μόνο ημέρες μετά από το συμβάν, γεγονός που θα οδηγεί σε άμεσες καταβολές των σχετικών αποζημειώσεων.

Η ενημέρωση πραγματοποιήθηκε από τον συνεργάτη του κ. Βουλευτή, Μηχανικό Η/Υ κ. Κώστα Γκουρλουμένο.

(Φωτογραφικό Υλικό Εκδήλωσης)

k02

Log in

Γεώργιος, Καϊσας, Γιώργος, Καισας, Βουλευτής, Έβρου, Έβρος, Σύριζα, ΣΥΡΙΖΑ, ΓΙΩΡΓΟΣ, ΓΕΩΡΓΙΟΣ, ΚΑΙΣΑΣ, ΚΑΪΣΑΣ, ΕΒΡΟΣ, ΕΒΡΟΥ, ΕΛΛΑΔΑ, ΘΡΑΚΗ, George, Kaisas, MP, syriza, Καΐσας", Ο επίσημος διαδικτυακός τόπος του Βουλευτή Έβρου (Σύριζα) κ. Γεωργίου Καΐσα. / The official website of the MP Georgios Kaisas, Syriza Party, Greece.