Δελτία τύπου

Δελτίο Τύπου των Βουλευτών Έβρου του ΣΥΡΙΖΑ για την λειτουργία του Νοσοκομείου Διδυμοτείχου

Δελτίο Τύπου - Απάντηση στις φήμες περί δήθεν κλεισίματος των Εξωτερικών Ιατρείων του Νοσοκομείου Διδυμοτείχου

Δελτίο Τύπου
21-7-2016

Σχετικά με φήμες που διαδόθηκαν μέσω γνωστού μέσου ενημέρωσης του Έβρου περί δήθεν κλεισίματος των Εξωτερικών Ιατρείων του Νοσοκομείου Διδυμοτείχου και απώλειας εκατοντάδων ραντεβού, ενημερώνουμε τους συμπολίτες μας ότι απλά πρόκειται για προγραμματισμένες από το ίδιο το Νοσοκομείο τροποποιήσεις στα ραντεβού των Ιατρών, λόγω των καλοκαιριών αδειών του Ιουλίου - Αυγούστου και για τις οποίες το Νοσοκομείο έχει ήδη φροντίσει να ενημερώσει τους ενδιαφερόμενους για τις όποιες αλλαγές.

Ο Λαός του Βορείου Έβρου όπως και εμείς, γνωρίζουμε την τραγικότητα της κατάστασης στην Υγεία που μας κληροδότησαν οι κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ – ΝΔ της προηγούμενης 6ετίας και δεδομένων των συνθηκών κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν για την καλυτέρευσή της.

Όλοι όσοι σήμερα βγαίνουν στα ΜΜΕ και αγωνιούν για την εύρυθμη λειτουργία του Νοσοκομείου Διδυμοτείχου, υπονοώντας μάλιστα αδράνεια από τους Βουλευτές του νομού, ας αναλογιστούν τις όποιες ευθύνες τους για την αφωνία τους όλα τα προηγούμενα έτη κατά τα οποία απαξιώθηκε πλήρως τόσο το συγκεκριμένο Νοσοκομείο όσο και το Εθνικό Σύστημα Υγείας. Ο ευαίσθητος χώρος της Υγείας δεν προσφέρεται για μικροπολιτικές σκοπιμότητες και αντιπαραθέσεις.

Όσο αφορά δε τις προσπάθειές μας, από την πρώτη κιόλας στιγμή έχουμε θέσει ενώπιον της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Υγείας, όλα τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι δομές Υγείας του Έβρου όπως φυσικά και αυτό της υποστελέχωσης και ήδη ως ένα πρώτο βήμα έχει ενισχυθεί το Νοσοκομείο Διδυμοτείχου με νέες προσλήψεις Ιατρικού προσωπικού για πρώτη φορά ύστερα από 6 χρόνια. Κάτι φυσικά που θα συνεχιστεί και με επιπλέον προσλήψεις Ιατρικού και Νοσηλευτικού προσωπικού.

Εκτός από τις παραπάνω ενέργειές μας για την στελέχωση των δομών υγείας του Έβρου, ο κύριος στόχος μας ήταν και είναι η θεσμοθέτηση της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, με την αναμόρφωση του υπάρχοντος νομικού πλαισίου και την δημιουργία των αντίστοιχων δομών που θα παρέχουν σε όλους τους πολίτες, δωρεάν υπηρεσίες υγείας σε επίπεδο γειτονιάς, χωριού και πόλης αποσυμφορίζοντας ταυτόχρονα τα Νοσοκομεία και εξασφαλίζοντας την εύρυθμη λειτουργία του Συστήματος Υγείας τόσο σε Τοπικό όσο και σε Εθνικό επίπεδο.

Οι Βουλευτές Έβρου του ΣΥΡΙΖΑ

Καΐσας Γεώργιος
Γκαρά Νατάσα
Ρίζος Δημήτριος

Log in

Γεώργιος, Καϊσας, Γιώργος, Καισας, Βουλευτής, Έβρου, Έβρος, Σύριζα, ΣΥΡΙΖΑ, ΓΙΩΡΓΟΣ, ΓΕΩΡΓΙΟΣ, ΚΑΙΣΑΣ, ΚΑΪΣΑΣ, ΕΒΡΟΣ, ΕΒΡΟΥ, ΕΛΛΑΔΑ, ΘΡΑΚΗ, George, Kaisas, MP, syriza, Καΐσας", Ο επίσημος διαδικτυακός τόπος του Βουλευτή Έβρου (Σύριζα) κ. Γεωργίου Καΐσα. / The official website of the MP Georgios Kaisas, Syriza Party, Greece.