Δελτία τύπου

Σχετικά με την "είδηση" περί εγκατάστασης προσφύγων στον Έβρο.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - 10/02/2016

 Επίσημη και κατηγορηματική διάψευση της είδησης για μετεγκατάσταση προσφύγων στην ευρύτερη περιοχή της Θράκης από το Υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής και την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ. 

Η επίσημη και κατηγορηματική διάψευση της «είδησης» περί μόνιμης ή προσωρινής εγκατάστασης προσφύγων στην περιοχή του Έβρου από τους πλέον αρμόδιους φορείς (Υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής, Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ) έρχεται να επιβεβαιώσει από την πρώτη στιγμή την άποψη που κατέθεσαν δημόσια και με υπευθυνότητα οι 3 Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ στον Νομό Έβρου, οι οποίοι και διεμήνυσαν σε όλους τους τόνους και προς πάσα κατεύθυνση πως για τη σημερινή κυβέρνηση δεν τίθεται θέμα μετεγκατάστασης προσφύγων ή μεταναστών στην ευρύτερη περιοχή του Έβρου.

Θεωρούμε πως όποιος επίσημος ή ανεπίσημος φορέας της περιοχής μας, συνεχίζει να αναμασά μία «πληροφορία», μία «είδηση» που δεν απαντά στην πραγματικότητα, εκθέτει με την συμπεριφορά του, όχι μόνο τον εαυτό του και τον φορέα που εκπροσωπεί, αλλά και την ίδια την κοινωνία του Έβρου, τους συμπολίτες μας, οι οποίοι έχουν πραγματικά κουραστεί από την επανειλημμένη τροφοδότηση του δημόσιου λόγου με ψευδείς ειδήσεις και γεγονότα από συγκεκριμένους κύκλους.

Υπό αυτήν την έννοια, αδυνατούμε να κατανοήσουμε πως είναι δυνατόν να διοργανώνονται από θεσμικούς φορείς συναντήσεις με στόχο να διερευνηθεί ένα ζήτημα πάνω στο οποίο έχει τοποθετηθεί επανειλημμένα η κυβέρνηση. Τέτοιου είδους συναντήσεις είναι εξ ’ορισμού άνευ αντικειμένου.

Για όλους τους παραπάνω λόγους ενημερώνουμε πως στην συνάντηση που έχει προγραμματιστεί για το Σάββατο 13 Φεβρουαρίου στον χώρο της Νομαρχίας Αλεξανδρούπολης, εμείς οι Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ στον Νομό Έβρου, δεν θεωρούμε απαραίτητη την παρουσία μας, καθώς δε βρίσκουμε τον λόγο να διερευνηθεί το ζήτημα περαιτέρω, τη στιγμή που η πληροφορία που τροφοδότησε αυτήν τη συζήτηση έχει ήδη διαψευστεί.

Αντιθέτως, κάνουμε την πρόταση προς όλους τους θεσμικούς φορείς του Έβρου, να διοργανωθεί μία ανάλογη συνάντηση στο άμεσο μέλλον, επ’αφορμής του Νέου Αναπτυξιακού Νόμου που πρόκειται να καταθέσει η Κυβέρνηση σύντομα στην Βουλή, με αποκλειστικό θέμα τον Αναπτυξιακό Σχεδιασμό της Περιφερειακής Ενότητας Έβρου και την κατάθεση ενός «χάρτη» καταπολέμησης της ανεργίας στον νομό μας.

Οι Βουλευτές:
Γκαρά Αναστασία
Καϊσας Γεώργιος
Ρίζος Δημήτριος

Η επίσημη ανακοίνωση από το Υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής

Log in

Γεώργιος, Καϊσας, Γιώργος, Καισας, Βουλευτής, Έβρου, Έβρος, Σύριζα, ΣΥΡΙΖΑ, ΓΙΩΡΓΟΣ, ΓΕΩΡΓΙΟΣ, ΚΑΙΣΑΣ, ΚΑΪΣΑΣ, ΕΒΡΟΣ, ΕΒΡΟΥ, ΕΛΛΑΔΑ, ΘΡΑΚΗ, George, Kaisas, MP, syriza, Καΐσας", Ο επίσημος διαδικτυακός τόπος του Βουλευτή Έβρου (Σύριζα) κ. Γεωργίου Καΐσα. / The official website of the MP Georgios Kaisas, Syriza Party, Greece.