Άρθρα

19 Μαΐου. Ημέρα Μνήμης και Τιμής

Το μήνυμα του Βουλευτή Έβρου κ. Γεωργίου Καΐσα για την ημέρα μνήμης της Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού.

Αγαπητές φίλες και φίλοι,

η βαθιά γνώση του παρελθόντος και της ιστορίας μας αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση για την πορεία μας στο μέλλον ως χώρα και ως έθνος.

Η θυσία και η Γενοκτονία του Ποντιακού Ελληνισμού είναι μια ιστορία αγώνων, θυσιών και ξεριζωμών για το δίκαιο, την αυτοδιάθεση και την διατήρηση της πολιτιστικής μας ταυτότητας που σφυρηλάτησε την θέληση των προγόνων μας να δημιουργήσουν από τις στάχτες μια νέα πατρίδα, μια καλύτερη πατρίδα για αυτούς και για τις επόμενες γενεές.

Δυστυχώς αυτά τα τραγικά και αποκρουστικά φαινόμενα της ιστορίας δεν σταμάτησαν ποτέ και δεν θα σταματήσουν εάν έννοιες όπως η μισαλοδοξία, ο υπερεθνικισμός, ο θρησκευτικός φανατισμός και ο φονταμενταλισμός δεν εξαφανισθούν δια παντός από το παγκόσμιο λεξιλόγιο.

Σήμερα γινόμαστε μάρτυρες των σφαγών στην Συρία που δεν διαφέρουν σε τίποτα από αυτό που ζήσαμε εμείς ως έθνος 100 χρόνια πριν. Δεν υπάρχει μεγαλύτερη απόδοση τιμής στην γενοκτονία των Ελλήνων Ποντίων και στην προσφυγιά των προγόνων μας από την στάση που επεδείξαμε ως χώρα στην υποδοχή και την φροντίδα των εκατοντάδων χιλιάδων κατατρεγμένων προσφύγων που πρόστρεξαν σε εμάς για να σώσουν τα παιδιά τους.

Την στιγμή που άλλοι σηκώνανε φράχτες και συρματοπλέγματα, ο Ελληνισμός έδωσε για ακόμη μια φορά το φωτεινό παράδειγμα σε όλο τον κόσμο με την αγάπη και την στοργή του.

Με κάθε τρόπο λοιπόν και σε κάθε περίσταση οφείλουμε να αποδίδουμε εμπράκτως με τα έργα μας και όχι με λόγια, την δέουσα δόξα και τιμή στον Ποντιακό Ελληνισμό για την θυσία και την γενοκτονία που υπέστει.

Είναι το χρέος μας, όπως χρέος μας είναι και η συνέχιση της προόδου της πατρίδας που έχτισαν για εμάς, το οφείλουμε στα παιδιά μας και στα παιδιά των παιδιών μας.

Γεώργιος Καΐσας
Βουλευτής Έβρου

Log in

Γεώργιος, Καϊσας, Γιώργος, Καισας, Βουλευτής, Έβρου, Έβρος, Σύριζα, ΣΥΡΙΖΑ, ΓΙΩΡΓΟΣ, ΓΕΩΡΓΙΟΣ, ΚΑΙΣΑΣ, ΚΑΪΣΑΣ, ΕΒΡΟΣ, ΕΒΡΟΥ, ΕΛΛΑΔΑ, ΘΡΑΚΗ, George, Kaisas, MP, syriza, Καΐσας", Ο επίσημος διαδικτυακός τόπος του Βουλευτή Έβρου (Σύριζα) κ. Γεωργίου Καΐσα. / The official website of the MP Georgios Kaisas, Syriza Party, Greece.