Ο Αγώνας

About University

Προέρχομαι από μια οικογένεια όπου ένας αριστερός, από οικογένεια που πέρασε από εξορίες και φυλακές, ενώθηκε με μία δεξιά, από οικογένεια βασιλοφρόνων, στην επαρχία, στα δύσκολα χρόνια του εμφυλίου, το 1946.

Μέσα σ' ένα τέτοιο περιβάλλον πολιτικοποιήθηκα έντονα.

Πρόκειται για την εποχή των Πιστοποιητικών Κοινωνικών Φρονημάτων, την εποχή που καταλαβαίνω πως είμαι με την πλευρά των κυνηγημένων και των αδυνάτων.

Από μαθητής γυμνασίου οργανώνομαι.
Το 1964 είμαι μέλος των Λαμπράκηδων.
Ως φοιτητής συμμετέχω στα Ιουλιανά και στους φοιτητικούς αγώνες πριν τη δικτατορία.

Στη συνέχεια, μ' επηρεάζει πολύ η διάσπαση του ΚΚΕ και ταλαντεύομαι στο δρόμο που θα ακολουθήσω. Τελικά, μετά τη Μεταπολίτευση οργανώνομαι στο ΚΚΕ (1974) όπου και παραμένω έως το 1991.

Μετά πρωτοστατώ στην οργάνωση του Συνασπισμού της Αριστεράς και της Προόδου στο νομό Έβρου και στη συνέχεια στο ΣΥΡΙΖΑ. Στους αγώνες κατεβαίνω τρεις φορές υποψήφιος και εκλέγομαι δημοτικός σύμβουλος στην Αλεξανδρούπολη.

Για τριάντα χρόνια συμμετέχω και εκλέγομαι στο Διοικητικό Συμβούλιο του Ιατρικού Συλλόγου Έβρου, ως γραμματέας, ταμίας και αντιπρόεδρος.

Εκλέγομαι και ως πρόεδρος των Νοσοκομειακών Ιατρών Θράκης, έχοντας υπάρξει για πολλά χρόνια εκπρόσωπός τους στο Δ. Σ. του Νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης.

Το 1996 απορρίπτεται από το Πρωτοδικείο η υποψηφιότητά μου σε βουλευτικές εκλογές λόγω της ιδιότητας μου, ως ιατρός του ΕΣΥ.

Το 2012 πρωτοστατώ στην ίδρυση του Εθελοντικού Κοινωνικού Ιατρείου-Φαρμακείου Αλεξανδρούπολης και προσφέρω τις υπηρεσίες μου έως το 2014.

Στις εκλογές του Ιανουαρίου το 2015 εκλέγομαι για πρώτη φορά βουλευτής με το ΣΥΡΙΖΑ στον νομό Έβρου και επανεκλέγομαι τον Σεπτέμβριο του ιδίου έτους, εκπροσωπώντας τον νομό Έβρου ως Βουλευτής του κατά τις ΙΣΤ' και ΙΖ' Κοινοβουλευτικές περιόδους (Ιανουάριος 2015 - Ιούλιος 2019).

Από τη διαδρομή μου αυτή, μέχρι σήμερα, έμαθα πως η ζωή είναι ένας συνεχής αγώνας και μία πάλη των αντιθέτων.

Στον αγώνα αυτό δεν έχει σημασία τόσο αν κέρδισες ή αν έχασες, αλλά ότι προσπάθησες με όλες σου τις δυνάμεις για να πετύχεις αυτό που θεωρείς δίκαιο και σωστό, αυτό που προστάζει η συνείδηση σου .

Γεώργιος Καΐσας
Βουλευτής Έβρου 2015-2019
με τον ΣΥΡΙΖΑ

Log in

Γεώργιος, Καϊσας, Γιώργος, Καισας, Βουλευτής, Έβρου, Έβρος, Σύριζα, ΣΥΡΙΖΑ, ΓΙΩΡΓΟΣ, ΓΕΩΡΓΙΟΣ, ΚΑΙΣΑΣ, ΚΑΪΣΑΣ, ΕΒΡΟΣ, ΕΒΡΟΥ, ΕΛΛΑΔΑ, ΘΡΑΚΗ, George, Kaisas, MP, syriza, Καΐσας", Ο επίσημος διαδικτυακός τόπος του Βουλευτή Έβρου (Σύριζα) κ. Γεωργίου Καΐσα. / The official website of the MP Georgios Kaisas, Syriza Party, Greece.