Διάφορες δράσεις

Εγκαίνια έκθεσης "Βουλγαρικά Μνημεία υπό την προστασία της UNESCO"

Με την Πρέσβυ της Βουλγαρίας κα Αιμιλία Κράλεβα Με την Πρέσβυ της Βουλγαρίας κα Αιμιλία Κράλεβα

Λεπτομέρειες:

  • Ημερομηνία: 
  • Τοποθεσία: Αθήνα, Πολιτιστικό Κέντρο Δήμου Αθηναίων "Μελίνα"

Ο Βουλευτής Έβρου κ. Γεώργιος Καΐσας εκπροσωπώντας τον Προέδρο της Βουλής των Ελλήνων και με την ιδιότητα του μέλους της Ομάδας Φιλίας Ελλάδας - Βουλγαρίας του Ελληνικού Κοινοβουλίου, παρευρέθηκε στα εγκαίνια της έκθεσης με θέμα: "Βουλγαρικά Μνημεία υπό την προστασία της UNESCO", που διοργανώνεται από την Πρεσβεία της Βουλγαρίας στην Ελλάδα σε συνεργασία με τον Οργανισμό Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων.

Φωτογραφικό υλικό

Η έκθεση του διάσημου βούλγαρου φωτογράφου Alexander Nishkov περιλαμβάνει 16 μεγάλα πανό που αντιπροσωπεύουν τα επτά ιστορικά μνημεία και δύο φυσικά τοπία που περιλαμβάνονται στον κατάλογο της Παγκόσμιας Οργάνωσης για την Εκπαίδευση, την Επιστήμη και τον Πολιτισμό - UNESCO. Μεταξύ αυτών είναι οι εκκλησίες στην Μπογιάνα και Ιβάνοβο, το Μοναστήρι της Ρίλα, οι τάφοι στο Καζανλάκ και Σβεστάρι, ο Ιππέας της Μαντάρα, η Παλιά πόλη της Νεσέμπαρ, τα εθνικά Πάρκα Σρέμπαρνα και Πίριν. Αυτά τα βουλγαρικά μνημεία, μαζί με τους φυσικούς και πολιτιστικούς θησαυρούς του κόσμου είναι μέρος της κληρονομιάς, χωρίς την οποία η ανθρωπότητα δεν θα ήταν η ίδια.

Η παρουσίαση της έκθεσης στην Ελλάδα έχει ένα επιπρόσθετο ενδιαφέρον γιατί δείχνει τις στενές ιστορικές, θρησκευτικές και πολιτιστικές σχέσεις μεταξύ της Βουλγαρίας και του Βυζαντίου.

Η φωτογραφική έκθεση “Βουλγαρικά μνημεία υπό την προστασία της UNESCO" είναι αφορμή να ξεχωριστεί και ο ρόλος της κα Irina Bokova, Γενικός Γραμματέας της UNESCO για την ανάπτυξη της Οργάνωσης, όπως και η υποψηφιότητά της για τη θέση του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών.

Log in

Γεώργιος, Καϊσας, Γιώργος, Καισας, Βουλευτής, Έβρου, Έβρος, Σύριζα, ΣΥΡΙΖΑ, ΓΙΩΡΓΟΣ, ΓΕΩΡΓΙΟΣ, ΚΑΙΣΑΣ, ΚΑΪΣΑΣ, ΕΒΡΟΣ, ΕΒΡΟΥ, ΕΛΛΑΔΑ, ΘΡΑΚΗ, George, Kaisas, MP, syriza, Καΐσας", Ο επίσημος διαδικτυακός τόπος του Βουλευτή Έβρου (Σύριζα) κ. Γεωργίου Καΐσα. / The official website of the MP Georgios Kaisas, Syriza Party, Greece.