Διάφορες δράσεις

Σύσκεψη για το Ζαχάρεως

Λεπτομέρειες:

  • Ημερομηνία:
  • Τοποθεσία: Δημαρχείο Ορεστιάδας

Έκτακτη σύσκεψη για το μέλλον του Εργοστασίου Ζάχαρης και της τευτλοκαλλιέργειας στον Έβρο πραγματοποιήθηκε σήμερα στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Ορεστιάδας ύστερα από πρόσκληση των τριών κυβερνητικών βουλευτών του νομού.

Την σύσκεψη συντόνισε ο δήμαρχος Ορεστιάδας κ.Μαυρίδης και το γενικό συμπέρασμα ήταν πώς για άλλη μία χρονιά οι αγρότες πρέπει να βάλουν “πλάτη” για τη λειτουργία του εργοστασίου αν και όπως φαίνεται αυτή θα είναι η τελευταία χρονιά που θα τους ζητηθεί κάτι τέτοιο αφού όλα διαφαίνονται πως ύπο την καινούργια διοίκηση ,η οποία έχει πιο κοινωνικό χαρακτήρα, οι μαύρες μέρες της ΕΒΖ θα τελειώσουν. 

Στη διαδικασία της σύσκεψης πρώτη πήρε τον λόγο η βουλευτής Έβρου του Σύριζα κα Γκαρά η οποία ενημέρωσε τους συμμετέχοντες για τις εξελίξεις όσων αφορά την ΕΒΖ.

Η κα Γκαρά σημείωσε πως πρώτη διεκδίκηση ήταν να μείνει έστω και ένα εργοστάσιο ανοιχτό πράγμα που επετεύχθη ύστερα από πολλά προβλήματα που δημιουργούσε η Τράπεζα Πειραιώς αλλά και το προηγούμενο Δ.Σ. της εταιρείας.

Συμπληρώνοντας η κα Γκαρά είπε πως ο εκκαθαριστής χρηματοδότησε με 30 εκ. ευρώ την ΕΒΖ για να λειτουργήσει αλλά ,πρόσθεσε, πως είναι δύσκολο να λειτουργήσει το εργοστάσιο ζαχάρεως Ορεστιάδας λόγω των πλημμυρών και πως χρειάζεται ενημέρωση των αγροτών για την καλλιέργεια των τεύτλων ενώ επισήμανε ότι γίνονται προσπάθειες για να μεταποιούνται και άλλα προϊόντα.

Τέλος την τοποθέτηση της η κα Γκαρά έκλεισε ζητώντας την ευαισθητοποίηση όλων για να επιτευχθεί ο σκοπός. 

Το λόγο πήρε ο έτερος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κ.Καΐσας ο οποίος ζήτησε από τους παρευρισκόμενους να συνεχίσουν να πιστεύουν τους πολιτικούς και συμπλήρωσε χαρακτηριστικά:

Δώσαμε υπόσχεση για υποστήριξη του πρωτογενούς τομέα.
Με πολύ δυσκολία καταφέραμε να έχουμε καλό ξεκίνημα.
Μπροστά μας είναι πολλά προβλήματα ακόμη.

Ο κ.Καΐσας κάλεσε όλους τους άμεσα εμπλεκόμενους να βάλουν τα δυνατά τους να συμμετέχουν όλοι,κυρίως οι αγρότες και να δοθεί το μήνυμα πως του χρόνου το εργοστάσιο θα λειτουργήσει τέλεια.

Ο κ.Χασανίδης στην τοποθέτηση του είπε: ”Το πρώτο αποτέλεσμα ήρθε! Δόθηκε μεγάλος αγώνας από όλους. Πρόκειται περί ανάστασης της ΕΒΖ”.
Τόνισε συμπληρώνοντας πως έγινε αποπληρωμή στο 95% και την επόμενη εβδομάδα θα εξοφληθούν όλοι από τα 30 εκ. Ευρώ.

Στη συνέχεια εγγυήθηκε πως δεν θα υπάρξει οικονομικό πρόβλημα για την τρέχουσα χρονιά και ότι η νέα Διοίκηση θα ξανακάνει την εταιρεία αναπτυξιακή και παραγωγική.

Όσον αφορά το τιμολόγιο είπε πως είναι σε σωστή κατεύθυνση και ότι φέτος συμφέρει να καλλιεργήσουν όλοι τεύτλα. Τον λόγο πήρε και ο Διευθυντής του εργοστασίου ζαχάρεως Ορεστιάδας κ.Παρασχούδης ο οποίος είπε πως το εργοστάσιο πρέπει να συνεχίσει να λειτουργεί καθώς φέτος υπάρχει μια καλή συγκυρία,το τιμολόγιο και η συνδεδεμένη για 5 χρόνια ενώ υπάρχει και η διαβεβαίωση ότι θα υπάρξει και η κάλυψη του κόστους μεταφοράς των τεύτλων.

Ο κ.Παρασχούδης κάλεσε όλους τους ενδιαφερόμενους την Τετάρτη να πάνε στο εργοστάσιο όπου θα βρίσκεται η νέα διοίκηση. Τοποθέτηση έκανε και ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας κ.Δημοσχάκης ο οποίος ανέφερε πως από την πρώτη στιγμή οι 4 βουλευτές του νομού κάθησαν στο ίδιο πάνελ με σκοπό την ενοποιημένη δράση για όλα τα προβλήματα του Έβρου και συμπλήρωσε ότι όλοι μαζί πρέπει να ενώσουμε τις δυνάμεις μας για την επαναλειτουργία του εργοστασίου.

Το λόγο πήραν και ο Δήμαρχος Διδυμοτείχου κ.Πατσουρίδης, ο Δήμαρχος του Σουφλίου κ.Πουλιλιός, η αντιπεριφερειάρχης Περιβάλλοντος κ. Ζάχαρη,ο πρόεδρος της ένωσης αγροτικών συλλόγων η “Ενότητα” κ.Μαργαριτίδης,ο πρόεδρος Εργαζομένων ΕΒΖ Ορεστιάδας-Ευάγγελος Μπιμπισίδης,ο πρόεδρος των εποχιακών εργαζόμενων κ.Αγγελακούδης, ο πρώην Δήμαρχος Ορεστιάδας κ.Βαρσαμακίδης, ο γεωπόνος της ΕΒΖ κ.Φωτιάδης, ο πρόεδρος του Συλλόγου Γεωπόνων Έβρου κ.Βαβίας, ο επικεφαλής της παράταξης Κοινωνική Συμμαχία για την ΑΜΘ κ.Καραλίδης,η επικεφαλής του συνδυασμού Δήμος Ορεστιάδας Τόπος Να Ζω κα Γκουγκουσκίδου, ο πολιτευτής με τους Ανεξάρτητους Έλληνες κ.Ουζουνίδης, εκπρόσωπος της Χρυσής Αυγής κ. Κιστόπουλος και πολλοί άλλοι.

Αναλυτικό Ρεπορτάζ με όλες τις τοποθετήσεις αύριο στο Ράδιο Έβρος 97,1 και στην εκπομπή Ματιές στην Ενημέρωση με τη Σούλα Καπετανίδου (09:00-12:00)

Log in

Γεώργιος, Καϊσας, Γιώργος, Καισας, Βουλευτής, Έβρου, Έβρος, Σύριζα, ΣΥΡΙΖΑ, ΓΙΩΡΓΟΣ, ΓΕΩΡΓΙΟΣ, ΚΑΙΣΑΣ, ΚΑΪΣΑΣ, ΕΒΡΟΣ, ΕΒΡΟΥ, ΕΛΛΑΔΑ, ΘΡΑΚΗ, George, Kaisas, MP, syriza, Καΐσας", Ο επίσημος διαδικτυακός τόπος του Βουλευτή Έβρου (Σύριζα) κ. Γεωργίου Καΐσα. / The official website of the MP Georgios Kaisas, Syriza Party, Greece.