Ανακοινώσεις

Έκτακτη επιχορήγηση 859 εκατ. ευρώ για την έκδοση και απονομή κύριων συντάξεων που εκκρεμούν

Έκτακτη επιχορήγηση 859 εκατ. ευρώ από τον κρατικό προϋπολογισμό του 2017 για απονομή εκκρεμών συντάξεων.

Σύμφωνα με το Δελτίο Τύπου του ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ EΡΓΑΣΙΑΣ, ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ, θα διατεθεί έκτακτη επιχορήγηση 859 εκατ. ευρώ από τον κρατικό προϋπολογισμό του 2017 ώστε να γίνει έκδοση και απονομή κύριων συντάξεων που εκκρεμούν από τους Φορείς Κοινωνικής Ασφάλισης, με στόχο ως τον Ιούνιο του 2017 να λυθεί το πρόβλημα που δημιούργησαν οι προηγούμενες κυβερνήσεις και αφορά την καθυστέρηση στην απονομή συντάξεων που ταλαιπωρεί χιλιάδες συνταξιούχους.

 

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ EΡΓΑΣΙΑΣ, ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ
Δελτίο Τύπου 
Αθήνα, 17-11-2016

Η εκκαθάριση και αποπληρωμή αιτήσεων συνταξιοδότησης που βρίσκονται σε εκκρεμότητα αποτελεί βασική προτεραιότητα για το Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης.
Για το σκοπό αυτό θα διατεθεί με έκτακτη επιχορήγηση από τον κρατικό προϋπολογισμό του 2017 το ποσό των 859 εκατ. ευρώ για την έκδοση και απονομή κύριων συντάξεων που εκκρεμούν από τους Φορείς Κοινωνικής Ασφάλισης.

Στόχος της κυβέρνησης είναι μέχρι και τον Ιούνιο του 2017 να λυθεί το πρόβλημα της καθυστέρησης απονομής συντάξεων που ταλαιπωρεί χιλιάδες συνταξιούχους, ως αποτέλεσμα των πολιτικών των προηγούμενων κυβερνήσεων.

Υπενθυμίζεται ότι ήδη, η αποπληρωμή των εφάπαξ που είχε παγώσει από τον Σεπτέμβριο του 2013, ξεκίνησε πάλι τον Ιούλιο του 2016 με στόχο να ολοκληρωθεί τον Ιούνιο του 2017 και για το σκοπό αυτό θα διατεθούν συνολικά άλλα 905 εκατ. ευρώ. Από τον Ιούλιο έως τον Σεπτέμβριο του 2016 αποδόθηκαν συνολικά 9.000 εφάπαξ, ενώ για τους μήνες Νοέμβριο και Δεκέμβριο στόχος είναι η καταβολή άλλων 8.500 εφάπαξ σε δικαιούχους. Παράλληλα το Μετοχικό Ταμείο Πολιτικών Υπαλλήλων θα εξοφλήσει 22.000 μερίσματα τους μήνες Νοέμβριο και Δεκέμβριο.

Log in

Γεώργιος, Καϊσας, Γιώργος, Καισας, Βουλευτής, Έβρου, Έβρος, Σύριζα, ΣΥΡΙΖΑ, ΓΙΩΡΓΟΣ, ΓΕΩΡΓΙΟΣ, ΚΑΙΣΑΣ, ΚΑΪΣΑΣ, ΕΒΡΟΣ, ΕΒΡΟΥ, ΕΛΛΑΔΑ, ΘΡΑΚΗ, George, Kaisas, MP, syriza, Καΐσας", Ο επίσημος διαδικτυακός τόπος του Βουλευτή Έβρου (Σύριζα) κ. Γεωργίου Καΐσα. / The official website of the MP Georgios Kaisas, Syriza Party, Greece.