Ανακοινώσεις

Φράγμα Δερείου: Ένα ύψιστο έργο υποδομής για τον Έβρο σε τροχιά υλοποίησης!

Το Φράγμα Δερείου ξεκινά! Αυτό ανακοινώθηκε από την Διευθύντρια του γραφείου του Υπουργού Υποδομών κ. Σπίρτζη κατά την εξαιρετικής σημασίας σύσκεψη για την διαχείριση των υδάτων του Έβρου που διοργανώθηκε στο γραφείο του Αν Υπουργού Περιβάλλοντος ύστερα από πρωτοβουλία της Νομαρχιακής Επιτροπής ΣΥΡΙΖΑ Έβρου.

Στην σύσκεψη που παρευρέθησαν διευθυντές Γραφείων Υπουργών και Υπηρεσιακοί παράγοντες από τα Υπουργεία Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Υποδομών και  Μεταφορών, Εσωτερικών, Επικρατείας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Μακεδονίας – Θράκης, τον Ειδικό Γραμματέα Υδάτων και τον Πρόεδρο του ΕΛΓΑ, στην ουσιαστική και γόνιμη συζήτηση που πραγματοποιήθηκε για την εξεύρεση μόνιμης λύσης στο πρόβλημα των πλημμυρών, της διαχείρισης και αξιοποίησης των υδάτινων πόρων για ύδρευση και άρδευση, μεταξύ των δράσεων που πρόκειται να υλοποιηθούν όπως το νέο πρόγραμμα Intereg Ελλάδας - Βουλγαρίας για έργα υποδομών, δημιουργία μικροφραγμάτων, οριστικό σχέδιο διαχείρισης πλημμυρών κ.α, ανακοινώθηκε από την Διευθύντρια του Γραφείου του Υπουργού Υποδομών και Μεταφορών ότι εξασφαλίστηκε η χρηματοδότηση και φέτος θα δημοπρατηθεί η οριστική μελέτη για το Φράγμα Δερείου.

Αυτό το μεγάλο έργο το οποίο απασχολεί όλη την κοινωνία του Έβρου από τις αρχές της δεκαετίας του 1960, από ότι φαίνεται, προχωρά στην φάση της υλοποίησης. Ήδη, ενάμιση χρόνο πριν, ο Βουλευτής Έβρου του ΣΥΡΙΖΑ κ. Γιώργος Καΐσας με παρέμβασή του ύστερα από σχετική επιστολή (16 Φεβρουαρίου 2017) στο Υπουργείο Υποδομών, ζητούσε πληροφορίες για την κατάσταση του έργου, στο πλαίσιο των προτάσεων του κ. Βουλευτή για τον σχεδιασμό του νέου προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων, προκειμένου αυτό να δρομολογηθεί προς υλοποίηση. Σύμφωνα δε και με την αναλυτική όπως ζητήθηκε απάντηση των Υπηρεσιών του Υπουργείου, μόλις εξασφαλιστεί η χρηματοδότηση, θα προκηρυχθεί η οριστική μελέτη του έργου με τίτλο "ΟΡΙΣΤΙΚΗ ΜΕΛΕΤΗ ΦΡΑΓΜΑΤΟΣ ΔΕΡΕΙΟΥ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΜΕΛΕΤΕΣ ΩΡΙΜΑΝΣΗΣ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ ΝΟΜΟΥ ΕΒΡΟΥ" με κόστος περίπου 5.000.000 ευρώ και ορίζοντα υλοποίησης τα 2 με 3 έτη. Κατόπιν θα ακολουθήσει η δημοπράτηση του έργου αξίας περίπου 100.000.000 ευρώ.

Η σχετική αλληλογραφία του Βουλευτή κ. Γ. Καΐσα και η απάντηση του Υπ. Υποδομών και Δικτύων σχετικά με το Φράγμα Δερείου στις αρχές του 2017. 

kaisas fragma 16 2 2017

 

Η σχετική απάντηση του Υπουργείου.

741 1

 

741 1

 

Ένα έργο μεγάλης σημασίας για τον νομό μας, τόσο από πλευράς αρδευτικής, όσο και γιατί λύνει οριστικά τα προβλήματα ύδρευσης του Έβρου και βοηθά στην αντιπλημμυρική προστασία της περιοχής, εισέρχεται σε τροχιά υλοποίησης.

Αν και έχει δίκαιο να δυσπιστεί ο κάθε καλοπροαίρετος μιας και το έργο αυτό εξαγγέλθηκε από όλες τις κυβερνήσεις των τελευταίων 60 ετών χωρίς να υλοποιηθεί ποτέ, τον διαβεβαιώνουμε ότι μια βόλτα στην Εθνική οδό Αθηνών - Θεσσαλονίκης είναι αρκετή για να πειστεί ότι η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ είναι η μόνη που μπορεί και υλοποιεί άμεσα και μέσα στα χρονοδιαγράμματα όλα τα μεγάλα έργα υποδομών που αποφασίζει

Log in

Γεώργιος, Καϊσας, Γιώργος, Καισας, Βουλευτής, Έβρου, Έβρος, Σύριζα, ΣΥΡΙΖΑ, ΓΙΩΡΓΟΣ, ΓΕΩΡΓΙΟΣ, ΚΑΙΣΑΣ, ΚΑΪΣΑΣ, ΕΒΡΟΣ, ΕΒΡΟΥ, ΕΛΛΑΔΑ, ΘΡΑΚΗ, George, Kaisas, MP, syriza, Καΐσας", Ο επίσημος διαδικτυακός τόπος του Βουλευτή Έβρου (Σύριζα) κ. Γεωργίου Καΐσα. / The official website of the MP Georgios Kaisas, Syriza Party, Greece.