ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ένας χρόνος μετά - Απολογισμός

Απολογισμός του πρώτου χρόνου της νέας διακυβέρνησης
Σεπτέμβριος 2015 - Σεπτέμβριος 2016

Αγαπητές φίλες και φίλοι,
αυτές τις μέρες έκλεισε ένας χρόνος από την νέα εντολή διακυβέρνησης της χώρας από τον ΣΥΡΙΖΑ και τους ΑΝΕΛ και θα τολμούσα να πω ότι ποτέ άλλοτε στην σύγχρονη πολιτική ζωή της χώρας μας δεν υπήρξε τόσο μεγάλο και πολυποίκιλο κοινοβουλευτικό και κυβερνητικό έργο σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα.
Ως Βουλευτής σας, οφείλω να σας ενημερώσω πλήρως τόσο για την δική μου προσωπική ενασχόληση με τα καθήκοντα που μου αναθέσατε με την ψήφο σας όσο και για τις ενέργειές μας σε συλλογικό επίπεδο ως μέλους της κυβερνητικής κοινοβουλευτικής ομάδας.
Κατά το πρώτο έτος της νέας διακυβέρνησης, το κοινοβουλευτικό μου έργο συνίσταται από ενεργή συμμετοχή σε περισσότερες από 320 συνεδριάσεις στο Κοινοβούλιο, επίσημες και άτυπες, τόσο της ολομέλειας όσο και των κοινοβουλευτικών και κομματικών επιτροπών που συμμετέχω και αφορούν θέματα περιβάλλοντος, κοινωνίας και υγείας. Ταυτόχρονα με την κοινοβουλευτική μου δραστηριότητα, φρόντισα να ήμουν πάντα διαθέσιμος σε όλους τους Φορείς και τους πολίτες του νομού μας, αντιμετωπίζοντας τα προβλήματα που ανέκυπταν.
Σε κυβερνητικό επίπεδο, με οδηγό μας την τήρηση της νομιμότητας και την παραγωγή πραγματικής πολιτικής, αντιμετωπίσαμε και δώσαμε λύσεις σε καταστάσεις με τις οποίες δεν τόλμησε να ασχοληθεί κανείς πολιτικός σχηματισμός από την μεταπολίτευση και μετέπειτα, όντας όλοι τους αιχμάλωτοι του συστήματος διαπλεκόμενων συμφερόντων που οι ίδιοι δημιούργησαν.
Για κάθε μια από τις δράσεις μας θα μπορούσαν να γραφτούν δεκάδες σελίδες ανάλυσης αλλά για λόγους εξοικονόμησης χρόνου θα επιχειρήσω να τις συμπτύξω σε βασικούς τομείς, αρχίζοντας από τον νομό μας.
Έγιναν τόσα πολλά κατά την χρονιά που μας πέρασε και υπάρχουν πολλά ακόμη που θα πρέπει να γίνουν.

Ο εφησυχασμός και η αδράνεια δεν έχουν καμιά θέση στο λεξιλόγιό μας.
Είμαστε εδώ, μαζί με τον λαό και συνεχίζουμε....

Απολογισμός ανά τομέα δράσης

ΕΒΡΟΣ - ΚΟΙΝΩΝΙΑ & ΠΑΡΑΛΛΗΛΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ - ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΕΙΣ
ΔΙΑΠΛΟΚΗ & ΔΙΑΦΘΟΡΑ - ΑΝΑΠΤΥΞΗ
ΥΓΕΙΑ - ΠΑΙΔΕΙΑ - ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΟ

 


ΕΒΡΟΣ

 • Ανοίξαμε την Σχολή Αστυφυλάκων Διδυμοτείχου.
 • Επαναλειτουργήσαμε το Εργοστάσιο της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης στην Ορεστιάδα.
 • Ανοίξαμε το Βυζαντινό Μουσείο Διδυμοτείχου.
 • Χρηματοδοτήσαμε με 3.00.000 ευρώ την αποπεράτωση του Αρχαιολογικού Μουσείου Αλεξανδρούπολης
 • Εντάξαμε 2500 αδύναμους οικονομικά συμπολίτες μας στην Κάρτα Αλληλεγγύης.
 • Αρχίσαμε τις προσλήψεις Ιατρικού και Νοσηλευτικού προσωπικού για πρώτη φορά ύστερα από 5 χρόνια, στις Υγειονομικές Μονάδες του νομού μας, στην Αλεξανδρούπολη και το Διδυμότειχο, θέτοντας τις βάσεις για ακόμη μεγαλύτερη στελεχιακή ενδυνάμωσή τους στο επόμενο χρονικό διάστημα.
 • Εντάξαμε τον Δήμο της Ορεστιάδας στην πρώτη ομάδα πόλεων που θα εφαρμοσθεί η 8μηνη εργασία σύμφωνα με τα νέα προγράμματα που σχεδιάσαμε για την αντιμετώπιση της ανεργίας.
 • Φροντίσαμε ώστε ο νομός μας να έχει προτεραιότητα και συμμετοχή σε όλες τις νέες επενδυτικές ενισχύσεις μέσω του νέου Αναπτυξιακού Νόμου και του ΕΣΠΑ 2014-2020.
 • Λειτουργήσαμε όλα τα Σχολεία του νομού μας χωρίς προβλήματα από την πρώτη κιόλας μέρα της νέας Σχολικής Χρονιάς.
 • Εξαιρέσαμε τον νομό μας από κάθε σχεδιασμό του ΟΗΕ και της ΕΕ για προσωρινή εγκατάσταση προσφύγων, παρά την τεράστια διάσταση του προβλήματος που αντιμετωπίζει τόσο η χώρα όσο και ολόκληρη η Ευρωπαϊκή Ένωση λόγω της ευαίσθητης γεωγραφικής του θέσης.
 • Οργανώσαμε και στελεχώσαμε με προσωπικό τις Υπηρεσίες Ασύλου σε Φυλάκιο και Αλεξανδρούπολη.
 • Εξασφαλίσαμε την εύρυθμη λειτουργία των κρατικών δομών του νομού, που είχαν σχεδόν διαλυθεί από την καταστροφική διακυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ της προηγούμενης πενταετίας.
 • Φροντίσαμε ώστε οι αγρότες μας να λάβουν έγκαιρα τις διάφορες ενισχύσεις και αποζημιώσεις που δικαιούνται.

ΕΒΡΟΣ

 Επιστροφή στην αρχή


ΚΟΙΝΩΝΙΑ & ΠΑΡΑΛΛΗΛΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Η καταστροφική πολιτική της λιτότητας και της αποτυχημένης διακυβέρνησης ΝΔ – ΠΑΣΟΚ της προηγούμενης πενταετίας, που στην προσπάθειά τους να υπερασπίσουν το σύστημα διαπλοκής και πελατειακών σχέσεων που είχαν δημιουργήσει οι ίδιοι τα προηγούμενα 40 χρόνια και δεν προχώρησαν σε καμία ουσιαστική μεταρρύθμιση, άφησε μια χώρα μια διαλυμένες κρατικές δομές και μια κοινωνία καταβαραθρωμένη, μια ανυπολόγιστη ανθρωπιστική κρίση με τεράστια φτώχεια, 1.500.000 ανέργους και 2.500.000 ανασφάλιστους.
Ο πρώτος μας στόχος ήταν η άμεση αντιμετώπιση αυτής της κατάστασης με την θεσμοθέτηση του Παράλληλου Προγράμματος:

 • Δωρεάν Υγεία για όλους, εξασφαλίζοντας την δωρεάν πρόσβαση στο ΕΣΥ των 2.500.000 ανασφάλιστων συμπολιτών μας
 • Πρώτη Κατοικία, εξασφαλίσαμε την προστασία τους από τους πλειστηριασμούς.
 • Κύριες συντάξεις, εξασφαλίσαμε την προστασία τους και την κατάργηση της ρήτρας μηδενικού ελλείμματος για τις επικουρικές, προστατεύοντας τις συντάξεις της μεγάλης πλειοψηφίας των συμπολιτών μας με σύνολο μικτών αποδοχών έως 1300 ευρώ. Ταυτόχρονα φροντίζουμε με μέτρα ανακούφισης όλους όσους κόπηκε το ΕΚΑΣ σύμφωνα με την μνημονιακή υποχρέωση μέχρι να εφαρμοστεί η ΕΘΝΙΚΗ ΣΥΝΤΑΞΗ.
 • 900.000.000 ευρώ σε προγράμματα αντιμετώπισης της ανθρωπιστικής κρίσης.
 • Δωρεάν ρεύμα σε 90.000 νοικοκυριά και 212.000 πολίτες.
 • Δωρεάν νερό σε 58.000 νοικοκυριά και 111.000 πολίτες.
 • Επιδότηση ενοικίου σε 21.296 δικαιούχους.
 • Δωρεάν μετακινήσεις για τους ανέργους στις Αστικές Συγκοινωνίες.
 • Κοινωνικό Επίδομα Αλληλεγγύης σε 30 Δήμους.
 • Δημιουργία 250 Κέντρων Κοινότητας στους Δήμους της χώρας για την υποδοχή, εξυπηρέτηση και διασύνδεση των ευάλωτων πολιτών με όλα τα προγράμματα που ετοιμάζουμε.
 • Σχολικά γεύματα σε 30.000 μαθητές και 270 Δημοτικά Σχολεία.
 • Κάρτα Αλληλεγγύης για 148.000 ευάλωτους συμπολίτες μας, η οποία μάλιστα έχει αναναιωθεί 13 φορές.

ΚΟΙΝΩΝΙΑ & ΠΑΡΑΛΛΗΛΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

 Επιστροφή στην αρχή


ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΕΙΣ

Σε έναν κρατικό μηχανισμό έρμαιο της διαπλοκής και των πελατειακών σχέσεων της πολιτικής του ηγεσίας όπου ο θεσμός του Βουλευτή ήταν ένα παράλληλο ΚΕΠ ή ακόμη καλύτερα ΚΕΨ (Κέντρο Εξυπηρετήσεως Ψηφοφόρων), τολμήσαμε και ξεκινήσαμε τις μεγάλες εκείνες ΔΟΜΙΚΕΣ ΑΛΛΑΓΕΣ οι οποίες θα τον βοηθήσουν να ανακάμψει και να αποτελέσει τόσο μοχλό ανάπτυξης όσο και ρυθμιστή των σχέσεων που διέπουν τους πολίτες σε μια συντεταγμένη κοινωνία, με γνώμονα την ισονομία και την κοινωνική δικαιοσύνη. Οι βασικές μεταρρυθμιστικές τομές είναι οι παρακάτω:

 • Ασφαλιστικός Νόμος, ένας νόμος ΤΟΜΗ για την χώρα, με την ενοποίηση όλων των ταμείων, τις ασφαλιστικές εισφορές βάσει των πραγματικών δυνατοτήτων του καθενός μας, την εξασφάλιση της βιωσιμότητας του Ασφαλιστικού Συστήματος και της Εθνικής Σύνταξης για όλους.
 • Δημόσια Διοίκηση, με τον νέο νόμο, δημιουργήθηκε το Μητρώο Επιτελικών Στελεχών και αξιοκρατικά ο Δημόσιος Υπάλληλος θα φτάνει έως τον βαθμό του Γενικού Γραμματέα Υπουργείου. Δόθηκε οριστικό τέλος στους πελατειακούς δεσμούς εξάρτησης των Δημοσίων Λειτουργών από τους Πολιτικούς, όπου οι μεν Πολιτικοί χρησιμοποιούσαν τις κρατικές δομές προκειμένου να διασφαλίζουν την εις αεί εκλογιμότητα τους μέσω ρουσφετιών, προσφέροντας ως αντάλλαγμα την υπηρεσιακή εξέλιξη των Δημοσίων Λειτουργών. Αξιοκρατία παντού σε όλο το Δημόσιο.
 • Απλή Αναλογική, ένας νόμος που αλλάζει για πάντα το πολιτικό σκηνικό της χώρας μας, μιας και εξασφαλίζει την ίση αξία σε κάθε ψήφο και την πραγματική αντιπροσώπευση της κοινωνίας μας στο Κοινοβούλιο και την Κυβέρνηση.
 • Δημόσια Έργα, με σχετικό νόμο προχωρήσαμε στον εξορθολογισμό της σχετικής νομοθεσίας με γνώμονα την διαφάνεια και τις ίσες ευκαιρίες για όλους.
 • Σύμφωνο Συμβίωσης, μια τομή για την κοινωνία μας η κατοχύρωση των δικαιωμάτων ετερόφυλων και ομόφυλων ζευγαριών, που την τοποθετεί μεταξύ των πιο προοδευτικών της Ευρώπης.
 • Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση, έως τα τέλη του τρέχοντος έτους με την ολοκλήρωση του Μητρώου Πολιτών πραγματοποιείται μια ριζική ανατροπή στις σχέσεις πολίτη – κράτους και δίνεται οριστικό τέλος στην μεγάλη ταλαιπωρία των πολιτών για την έκδοση κάθε λογής πιστοποιητικών.

ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΕΙΣ

 Επιστροφή στην αρχή


ΔΙΑΠΛΟΚΗ & ΔΙΑΦΘΟΡΑ

Ίσως ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα της χώρας μας και τουλάχιστον η γενεσιουργός αιτία πλήθους άλλων προβλημάτων ήταν η διαπλοκή μεταξύ πολιτικών, επιχειρηματικών συμφερόντων και μέσων μαζικής ενημέρωσης. Μια διαπλοκή που δηλητηρίαζε την κοινωνικοπολιτική ζωή του τόπου για δεκαετίες, στερώντας ταυτόχρονα το κράτος από πόρους τόσο λόγο των υπερτιμημένων δημόσιων έργων όσο και από την φοροδιαφυγή, μιας και το πολιτικό κατεστημένο είχε φροντίσει να υπάρχουν όλα εκείνα τα παραθυράκια που θα το επέτρεπαν σε αυτούς που μπορούσαν. Δυστυχώς όμως για όλους αυτούς, η ώρα της πληρωμής έφτασε.

 • Λίστες, ανοίξαμε και ελέγχουμε για πρώτη φορά όλες τις λίστες της φοροδιαφυγής. Ήδη έχουν βεβαιωθεί πάνω από 900 εκατομμύρια από την αρχή του 2015 και η είσπραξη προχωράει ταχύτατα.
 • Πολιτικοί, απαγορεύσαμε δια νόμου την συμμετοχή σε εταιρείες του εξωτερικού για να διασφαλίσουμε την ακεραιότητα και να αποκαταστήσουμε την εμπιστοσύνη στο πολιτικό μας σύστημα.
 • Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, κάναμε πράξη μια βασική δέσμευση απέναντι στον ελληνικό λαό, διενεργήσαμε για πρώτη φορά διαγωνισμό για την παραχώρηση των τηλεοπτικών συχνοτήτων πανελλαδικής εμβέλειας, ύστερα από 28 χρόνια ανομίας.
 • 255 εκατομμύρια ευρώ που κερδίσαμε από τον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές συχνότητες θα τα διαθέσουμε για να παρέχουμε 60.000 επιπλέον σχολικά γεύματα στους πιο φτωχούς Δήμους της χώρας, για να βάλουμε σε βρεφονηπιακούς σταθμούς 15.000 επιπλέον παιδιά, για το πρόγραμμα “Γυρίζουμε Ελλάδα” με κίνητρα επιστροφής σε χιλιάδες νέους επιστήμονες που έφυγαν στο εξωτερικό και για την ενίσχυση των Δημόσιων Νοσοκομείων τους επόμενους μήνες με 10.000 νοσηλευτές και γιατρούς.
 • Λαθρεμπορία καπνικών προϊόντων, την αντιμετωπίσαμε με νέα νομοθετική ρύθμιση.
 • Λαθρεμπορία καυσίμων, την αντιμετωπίσαμε με νέα νομοθετική ρύθμιση.
 • Επαγγελματικό ποδόσφαιρο και Αθλητισμός, ξεκινήσαμε και συνεχίζουμε την προσπάθεια κάθαρσης τόσο στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο όσο και συνολικά στον αθλητισμό. Επιμείναμε στην υποχρέωση συμμόρφωσης της ΕΠΟ με πειθαρχικό κώδικα της UEFA, ενώ παράλληλα ψηφίσαμε νέο νόμο για την αντιμετώπιση του ντόπινγκ.

ΠΑΤΑΞΗ ΔΙΑΠΛΟΚΗΣ

 Επιστροφή στην αρχή


ΑΝΑΠΤΥΞΗ

Ανάπτυξη, μια λέξη που τόσο βάναυσα χρησιμοποίησαν όλοι όσοι μας έφεραν σε αυτήν την κατάσταση, προκειμένου να δικαιολογήσουν τον ανισοβαρή πλουτισμό των προστατών τους και των προστατευόμενων του συστήματος διαπλοκής και πελατειακών σχέσεων που είχαν δημιουργήσει όλα τα προηγούμενα χρόνια. Μια ανάπτυξη που ποτέ δεν ήρθε για τον σκληρά εργαζόμενο, μια ανάπτυξη που ποτέ δεν έγινε ισομερώς σε κάθε άκρη της χώρας μας.
Έχουμε έναν και μοναδικό στόχο, την αειοφόρο ανάπτυξη, την δίκαιη ανάπτυξη, τους καρπούς της οποίας θα γευτεί ο κάθε πολίτης της χώρας μας όπου και εάν ζει. 

 • Δημιουργούμε τις συνθήκες ισονομίας και σταθερότητας που θα επιτρέψουν την επερχόμενη αναπτυξιακή ¨έκρηξη¨, ήδη ανακοινώνονται συνεχώς επενδύσεις εκατοντάδων εκατομμυρίων από μεγάλους επενδυτές του εξωτερικού.
 • Πετύχαμε υπεραπόδοση στο στόχο του πλεονάσματος για το 2015. Δεσμευτήκαμε για στόχο -0,25% και καταφέραμε να κλείσουμε στο +0,7%.
 • Επανεκκινήσαμε όλα τα μεγάλα έργα υποδομών. Εξασφαλίσαμε αξιόπιστα χρονοδιαγράμματα παράδοσης και αποφύγαμε τον κίνδυνο αποζημιώσεων που προέκυπτε από τις λεόντειες συμβάσεις που είχαν υπογράψει οι προηγούμενες κυβερνήσεις.
 • Η Ελλάδα στην πρώτη θέση των χωρών της ΕΕ στην απορρόφηση κονδυλίων του ΕΣΠΑ για το 2015. Τα κονδύλια διοχετεύονται σε όλους.
 • ΟΛΠ και Ελληνικό, πετύχαμε την υπογραφή νέων συμβάσεων με ευνοϊκότερους όρους για το δημόσιο συμφέρον στις παραχωρήσεις τους.
 • ΑΔΜΗΕ, έγινε πράξη η δέσμευσή μας για τη διατήρηση του δημόσιου χαρακτήρα του.
 • 765 εκατομμύρια ευρώ, συνολικό όφελος για το ελληνικό δημόσιο, ύστερα από την επαναδιαπραγμάτευση των συμβάσεων παραχώρησης στους αυτοκινητόδρομους.
 • 2,5 δισεκατομμύρια ευρώ διαθέσαμε για πληρωμές ενισχύσεων στον Αγροτικό Τομέα για το 2015 και προγραμματίζουμε άλλα τόσα για το 2016.

ΑΝΑΠΤΥΞΗ

 Επιστροφή στην αρχή


ΥΓΕΙΑ

Ένας τομέας που είχε απορρυθμιστεί πλήρως κατά την περίοδο της καταστροφικής διακυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ ήταν αυτός της Υγείας, με χιλιάδες αποχωρήσεις και συνταξιοδοτήσεις, καμία πρόσληψη και τεράστιες ελλείψεις. Αυτό το ύψιστο αγαθό που οφείλει να προσφέρει το κράτος στον πολίτη, μπήκε εξ' αρχής στο στόχαστρο των μνημονίων και της νεοφιλελεύθερης λαίλαπας της περιόδου 2010-2015.

 • Για πρώτη φορά εδώ και έξι χρόνια έγιναν προσλήψεις μόνιμου προσωπικού.
 • 3.500 γιατροί και λοιπό προσωπικό έχουν αρχίσει να προσλαμβάνονται.
 • Αναδιοργανώσαμε τον ΕΟΠΥΥ, σταματήσαμε τις ρεμούλες και τα “πάρτυ” στην φαρμακευτική δαπάνη με την ψηφιοποίηση και τον έλεγχο εκατομμυρίων σελίδων με συνταγογραφήσεις.
 • Καταρτίσαμε τον νέο Ενιαίο Κανονισμό Παροχών Υγείας (ΕΚΠΥ) από μηδενική βάση με βασικό μέλημα τις ποιοτικές υπηρεσίες ταυτόχρονα με τον εξορθολογισμό των δαπανών.
 • Εξοικονομήσαμε χρήματα από την μετεγκατάσταση σε δημόσια κτήρια, μη πληρώνοντας πλέον ενοίκια.
 • Αποβάλλαμε τους εργολάβους από το σύστημα υγείας, για λόγους δημοσίου συμφέροντος, εξοικονόμησης πόρων, προστασίας των εργαζομένων και προάσπισης της Δημόσιας Υγείας.
 • Ξεκινήσαμε την κάθαρση στο ΚΕΕΛΠΝΟ, με πλήρη διερεύνηση του σκανδάλου του ΚΕΕΛΠΝΟ και πλέον προχωρούν οι διώξεις για τις κακουργηματικού χαρακτήρα πράξεις στο Γενικό Διευθυντή και σε μέλη των προηγούμενων Διοικήσεών του.

ΥΓΕΙΑ

 Επιστροφή στην αρχή


ΠΑΙΔΕΙΑ

Όπως και η Υγεία, έτσι και η Παιδεία ήταν εξαρχής στο στόχαστρο της νεοφιλελεύθερης καταστροφικής πολιτικής της προηγούμενης πενταετίας. Με εντελώς αντίθετη φιλοσοφία από αυτήν του Μητσοτάκη που θέλει Μαθητές – Πελάτες, όπου παροχές υψηλής εκπαίδευσης θα λαμβάνουν μόνο όσοι έχουν να πληρώσουν, έχουμε ως στόχο την υψηλή και ΔΩΡΕΑΝ κατάρτιση για όλους, εξασφαλίζοντας ίσες ευκαιρίες στα παιδιά μας.

 • 23.000 προσλήψεις αναπληρωτών στη δευτεροβάθμια για το έτος 2016-17, (23% περισσότερες από πέρσι)
 • Περισσότερες προσλήψεις από ποτέ στην Ειδική Αγωγή έγιναν για το 2016-17, (50% πάνω από πέρσι).
 • Φέτος για πρώτη φορά, όλα τα σχολεία άνοιξαν χωρίς ελλείψεις σε βιβλία και καθηγητές.
 • Γυμνάσιο, προχωρούμε σε δομικές αλλαγές. Εξέταση μόνο σε τέσσερα μαθήματα, έξτρα ενισχυτική διδασκαλία και επανεξέταση σε 10 μέρες για όσους αποτυγχάνουν.
 • Έρευνα, ψηφίσαμε νέο θεσμικό πλαίσιο την Έρευνα.

 Επιστροφή στην αρχή


ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΟ

Δεν υπάρχει μεγαλύτερη ανθρωπιστική κρίση στον αιώνα που διανύουμε από αυτήν της προσφυγιά εκατομμυρίων ανθρώπων που αφήνουν τις εστίες τους προκειμένου να γλυτώσουν είτε από την ακραία βία νεοφασιστικών μορφωμάτων που εκμεταλλεύονται την θρησκεία του Ισλάμ, είτε από την ακραία φτώχεια, προϊόν της επικίνδυνα άνισης ανάπτυξης της παγκοσμιοποιημένης πλέον κοινωνίας μας. Η χώρα μας, λόγω γεωγραφικής της θέσης ως σταυροδρόμι τριών ηπείρων, βρέθηκε στο επίκεντρο των εξελίξεων το έτος που μας πέρασε. Το Προσφυγικό δεν είναι υπόθεση της Ελλάδας ως χώρα υποδοχής, είναι μια παγκόσμια υπόθεση και όλοι πρέπει να αναλάβουν το μερίδιο της ευθύνης που τους αναλογεί όσο αφορά την γέννηση του προβλήματος αλλά και το βάρος της φιλοξενίας έως ότου δοθεί οριστική λύση στις συνθήκες που το δημιούργησαν. Η Ελλάδα ούτε όπλα εμπορεύεται ούτε συμφέροντα υπερασπίζεται στην Μέση Ανατολή.

 • Διαχειριστήκαμε με τον καλύτερο τρόπο την ασφαλή δίοδο άνω του 1.000.000 προσφύγων.
 • Δημιουργήσαμε εκ του μηδενός και σε χρόνο ρεκόρ, δομές φιλοξενίας για άνω των 60.000 προσφύγων που εγκλωβίστηκαν στην χώρα μας.
 • Πετύχαμε χρηματοδοτήσεις προς την χώρα μας άνω του μισού δισεκατομμυρίου ευρώ προκειμένου να ενισχυθούν και να στελεχωθούν οι δομές φιλοξενίας.
 • Πρωτοστατήσαμε στην Συμφωνία Ευρωπαϊκής Ένωσης – Τουρκίας για το Προσφυγικό.
 • Διεθνοποιήσαμε το πρόβλημα από την πρώτη κιόλας μέρα που κληθήκαμε να το αντιμετωπίσουμε, αντιδρώντας άμεσα στις ακροδεξιές φωνές της πολιτικής των φραχτών και της περιχαράκωσης.

 Επιστροφή στην αρχή

Log in

Γεώργιος, Καϊσας, Γιώργος, Καισας, Βουλευτής, Έβρου, Έβρος, Σύριζα, ΣΥΡΙΖΑ, ΓΙΩΡΓΟΣ, ΓΕΩΡΓΙΟΣ, ΚΑΙΣΑΣ, ΚΑΪΣΑΣ, ΕΒΡΟΣ, ΕΒΡΟΥ, ΕΛΛΑΔΑ, ΘΡΑΚΗ, George, Kaisas, MP, syriza, Καΐσας", Ο επίσημος διαδικτυακός τόπος του Βουλευτή Έβρου (Σύριζα) κ. Γεωργίου Καΐσα. / The official website of the MP Georgios Kaisas, Syriza Party, Greece.